Žuvų taukus galima pagaminti iš visų žuvies rūšių, tačiau ne visos rūšys turi didelį kiekį omega-3 riebalų rūgščių. Taip yra dėl įvairių priežasčių, net ir dėl to, kad skirtingos rūšys gyvena skirtinguose vandenyse. Kai perkate omega-3 produktus, svarbu įvertinti, kiek jų sudėtyje yra omega-3 riebalų rūgščių. Sveikatos specialistai rekomenduoja, kad 1 proc. kasdien su maistu gaunamos energijos būtų pasisavinamas iš omega-3. Šis procentas atitinka 1-1,2 g omega-3 riebalų rūgščių per dieną.
Menkės taukų saugykla yra kepenys, jose kaupiasi ir riebaluose tirpūs vitaminai A, D ir E. Nuo pat 1854-ųjų „Möller‘s“ aliejų gamina iš menkių kepenų. Kasmet nuo vasario iki balandžio Norvegijos jūros vandenyse, Lofoteno įlankoje ir Vesteroleno salyne, žvejojamos menkės, kur jos atplaukia neršti iš arktinių vandenių. Menkės žvejojamos nedideliais žvejybiniais laiveliais, šviežios jų kepenys kasdien pristatomos į pakrantėje įsikūrusias gamyklas. Švelniai verdant garuose išskiriamas menkių kepenų aliejus, kurio sudėtyje yra ypač daug omega-3 riebalų rūgščių. Išgarintas aliejus iškart apsaugomas azotu, kuris yra sunkesnis už deguonį, todėl ant aliejaus paviršiaus iš azoto susidaro apsauginė plėvelė. Deguonis yra didžiausias aliejaus priešas, tai dėl jo kaltės vyksta aliejui aitrumą suteikianti oksidacija.
Azotu apsaugotas aliejus transportuojamas į vakarus, kur Osle įsikūrusi Peterio Möllerio gamykla. Prieš žaliavai patenkant į gamyklą, mes dar kartą patikriname oksidacijos lygį ir omega-3 kiekį. Kai patvirtinama, kad atitinka kokybės standartus, prasideda nedidelė kelionė. Mes pašaliname dalį sočiųjų riebalų, natūraliai esančių menkių kepenyse, baltymus (štai kodėl mūsų žuvų taukus galite gerti nei jei esate alergiški žuvies produktams!), po garinimo likusį vandenį, išvalome visus teršalus ir oksidacijos metu susidariusius produktus, patikriname, ar vitaminų A, D ir E kiekiai atitinka normas. Tuomet skysti žuvų taukai supilstomi į žalius buteliukus ir ruošiami kelionei į parduotuvių bei vaistinių lentynas. Prieš užsukant dangtelius, buteliukų kakliukai dar kartą padengiami azotu, kad būtų apsaugotas jų turinys. Kol dangtelis užsuktas, žuvų taukai galioja iki dvejų metų, tačiau buteliuką atidarius, į jį patenka deguonis, todėl produktą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 mėnesius. Šaukštelyje (5 ml) skystų žuvų taukų yra 1,2 g omega-3.
„Möller‘s“ kartu su kitais gamintojais yra svarbus omega-3 kapsulių rinkos dalyvis. Kadangi kapsulėje yra nedaug vietos, svarbu atrasti tokias žaliavos rūšis, kurių sudėtyje būtų daug omega-3, o vartotojui būtų galima pasiūlyti reikalingą dienos dozę. Pagrindinė mūsų kapsulių žaliava – vertingos, išskirtinai daug omega-3 riebalų rūgščių turinčios žuvys, žvejojamos prie Pietų Amerikos krantų. Šiuose regionuose gaudomi vertingieji ančiuviai ir sardinės, naudojamos omega-3 kapsulėms gaminti.
Kodėl žvejybai pasirinktas vandenynas prie Pietų Amerikos krantų? Todėl, kad šiuose vandenyse gyvenančių ančiuvių ir sardinių organizmuose randamas itin didelis vertingųjų omega-3 riebalų rūgščių DHR ir EPR kiekis. Tam įtakos turi vandens temperatūra, migraciniai žuvų keliai bei planktonas, kuriuo minta žuvys. Šiuos vandenis „Möller’s“ pasirinko ir dėl to, kad žuvų populiacija šiame regione yra teisiškai saugoma, žvejyba griežtai reglamentuota įstatymais.
Kai žaliava atvyksta į fabriką Osle, ji dar kartą tikrinama dėl kokybės ir oksidacijos lygio. Kai gaunamas patvirtinimas, kad žuvų taukai tinkamos kokybės, jų kelias į kapsules vyksta tuo pačiu principu kaip ir skystų žuvų taukų į buteliukus – jie valomi, tikrinami, taip užtikrinant aukščiausią kokybės kontrolę.