Jūsų vaikas nemėgsta žuvų taukų? 5 patarimai, kaip paslėpti žuvų taukų skonį!

Viską išbandėte, tačiau jūsų vaikas vis tiek atsisako gerti žuvų taukus? Nesijaudinkite, galite juos taip paslėpti jo mėgstamuose patiekaluose, kad mažylis net nepastebės!

Sveikatos specialistai rekomenduoja duoti žuvų taukų vaikams nuo keturių savaičių amžiaus. Žuvų taukai yra vitamino D, kuris svarbus palaikant normalią imuninės sistemos veiklą, šaltinis. Žuvų taukuose taip pat yra reikalingų omega-3 riebalų rūgščių EPR ir DHR. Šių riebalų rūgščių yra žuvies produktuose, jos svarbios regėjimo funkcijai, smegenų vystymuisi, palaiko normalią raumenų bei kaulų būklę. Tačiau sveikatos specialistai nedaug gali patarti, kaip sugirdyti vaikui taip reikalingus žuvų taukus. Štai mūsų patarimas: mažyliui visai nebūtina gerti žuvų taukų iš šaukštelio, juos galima tiesiog įmaišyti į maistą.

Odd Ivar Solvold, kokk
Odd Ivar Solvold, kokk

1. Makaronų padažui

Norvegų virėjas Ivaras Solvoldas rekomenduoja naudoti žuvų taukus ruošiant patiekalus, kurie yra rūgštoki, pavyzdžiui, kai naudojami pomidorai. Vaikams nuo 6 mėnesių amžiaus arbatinį šaukštelį žuvų taukų galima mėginti įmaišyti į kūdikių maistelį.

Vyresniems vaikams ir suaugusiesiems galite paruošti makaronų padažą su konservuotais pomidorais, keptais svogūnais ir malta mėsa, pridėdami ir porą šaukštelių žuvų taukų.

2. Su svogūnais

Svogūnai puikia dera su žuvų taukais, šie svogūnams netgi suteikia saldumo ir ypatingo poskonio. Pabandykite įvairių rūšių svogūnus sutrinti trintuve kartu su žuvų taukais. Pridedami ir kitų ingredientų, pavyzdžiui, saldžiųjų bulvių, morkų, kukurūzų ar vištienos filė. Galite duoti ir kūdikiams nuo 6 mėnesių.

3. Vaisiniai ledai

Pasigaminkite sveikų vaisinių ledų. Juos vaikai gali valgyti kiekvieną dieną!

Braškių ir apelsinų skonio ledaishutterstock_427262107

Jums reikės:

  • 350 g braškių jogurto;
  • 150 ml apelsinų sulčių;
  • 4 arbatinių šaukštelių „Möller’s“ citrinų skonio žuvų taukų.

Gerai sumaišykite visus ingredientus, supilkite į ledų formeles ir padėkite į šaldiklį.

4. Prie kukurūzų spragėsių

Žuvų taukai puikiai tiks pagardinti savaitgalio užkandžius.

Citrinų ir žolelių prieskonių kukurūzų spragėsiai

Jums reikės:
shutterstock_90557848

  • 1,5 litro karštų kukurūzų spragėsių;
  • 1 šaukšto citrinų skonio „Möller’s“ žuvų taukų;
  • 2 šaukštų tirpinto sviesto;
  • druskos, prieskoninių žolelių ir česnako miltelių.

Sumaišykite žuvų taukus su sviestu ir užpilkite ant spragėsių. Išmaišykite, užbarstykite druskos, prieskoninių žolelių ir česnako miltelių.

5. Vaisių salotoms

Ypatingai sveikų vaisių salotų receptas, kai turite daugiau laiko maistui ruošti.

Vaisių salotos su graikišku jogurtu

Jums reikės:
shutterstock_148603910

  • ¼ arbūzo;
  • 250 g mėlynių;
  • 1 kivio;
  • 1 nedidelio banano;
  • ½ puodelio graikiško jogurto;
  • 2 šaukštų skrudintų įvairių dribsnių;
  • saujos aviečių;
  • ½ arbatinio šaukštelio citrinų skonio „Möller’s“ žuvų taukų.

Paruošimas:

  1. Išimkite iš arbūzo sėklas, kivį ir bananą supjaustykite griežinėliais.
  2. Ledų šaukštu išskaptuokite arbūzo rutuliukus. Dubenyje tvarkingai išdėliokite visus vaisius.
  3. Žuvų taukus sumaišykite su jogurtu ir supilkite į dubenėlio vidurį.
  4. Užberkite dribsnius ant jogurto ir papuoškite keliomis uogomis.