Nigiri suši su lašiša (4 porcijos - 45 min.)

Jums reikės:

  • 250 g lašišos;
  • 800 g ryžių;
  • 100 ml ryžių acto;
  • 3 arbatinių šaukštelių cukraus;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • vasabio;
  • marinuoto imbiero;
  • sojų padažo.

Gaminimas:

  1. Išvirkite ryžius pagal ant pakuotės esančius nurodymus. Supilkite ryžių actą, druską bei cukrų ir maišykite, kol viskas ištirps. Lėtai mišinį supilkite į ryžius ir švelniai išmaišykite. Ryžiai turi būti lipnūs.
  2. Aštriu peiliu supjaustykite lašišą 2-3 mm storio griežinėliais. Užtepkite šiek tiek vasabio ant kiekvieno gabalėlio.
  3. Sušlapinkite rankas ir padėkite žuvies gabalėlį ant savo kairės rankos. Dešine ranka paimkite truputį ryžių ir suformuokite ovalo dydžio gabaliuką. Padėkite jį ant žuvies.
  4. Kairės rankos nykščiu švelniai paspauskite ryžius. Tada dešinės rankos nykščiu ir smiliumi prispauskite sušį iš šonų. Galiausiai abiem pirštais prispauskite ir tvirtai uždarykite sušį iš viršaus.

Naudingas patarimas! Nereikalaukite iš vaikų valgyti, jei jiems nepatinka. Geriau paprašykite tik paragauti. Galbūt keletą kartų paragavę kitą kartą jie suvalgys visą porciją.



Orkla Care
Visos teisės saugomos | Mollers 2016 ©