Sunku įsiūlyti vaikams žuvies? Išbandykite šiuos receptus!

Visi žinome, kad valgyti žuvį sveika, tačiau ką daryti, jei vaikas atsisako žuvies? Išbandykite šiuos receptus, jie tikrai patiks daugumai vaikų.

Suprasti vaikus nelengva: vieną dieną jiems patinka vienas patiekalas, kitą – jau visai kitas. Maistas per karštas arba per šaltas, tinka tik supjausčius ypatingu būdu…

Gali būtų, kad vakarienė dar neparuošta, o vaikų pilveliai jau gurgia. Tačiau mažųjų apetitas išgaruoja net nespėjus padengti stalo. Nepasiduokite vaikų spaudimui pagaminti spagečių ir dešrainių, kol neišbandėte šių žuvies patiekalų receptų.

Lašiša su daržovėmis orkaitėje (4 porcijos – 20-40 min.)

Jums reikės:

  • 600 g lašišos filė be odos ir kaulų;
    shutterstock_277855451
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 0,5 poro laiškų;
  • 1 morkos;
  • 0,5 moliūgo;
  • 8 vyšninių pomidorų;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 žiupsnelio čiobrelių;
  • 1 žiupsnelio raudonėlio;
  • druskos ir pipirų;
  • aliuminio folijos.

Garnyrui:

  • Liesos grietinės.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Supjaustykite lašišą vidutinio dydžio gabaliukais.
  3. Supjaustykite svogūną skiltelėmis, papriką gabaliukais, porus, morką ir moliūgą griežinėliais.
  4. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, čiobrelius, raudonėlį ir daržoves, sudėkite mišinį į kepimo indą.
  5. Palaistykite daržoves keliais šaukštais vandens, ant viršaus uždėkite lašišą.
  6. Užbarstykite druskos ir pipirų, uždenkite patiekalą aliuminio folija.
  7. Kepkite orkaitėje apie 35 minutes.
  8. Patiekite su liesa grietine.

Naudingas patarimas! Daržoves ir prieskonines žoleles galite keiskite bet kuriomis kitomis pamėgtomis. Galite pridėti šiek tiek saldaus čili, sojos padažo arba pašlakstyti žuvį citrinų sultimis.

„Taco“ paplotėliai su lašiša  (4 porcijos – 20 min.)

Jums reikės:

  • 400 g lašišos filė be odos;
  • 2 šaukštų rapsų aliejaus;
  • 1 arbatinio šaukštelio „Taco“ prieskonių;
  • 2 šaukštų šviežios kalendros.

Prieskonių mišiniui:shutterstock_160005845

  • 1 puodelio liesos grietinės;
  • 1 puodelio majonezo;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio garstyčių;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio „Taco“ prieskonių;
  • 2 arbatinių šaukštelių cukraus;
  • druskos ir pipirų.

Garnyrui:

  • 8 vnt. „Taco“ paplotėlių;
  • 50 g tarkuoto sūrio;
  • įvairių salotų lapų.

Gaminimas:

  1. Supjaustykite lašišos filė plonomis riekelėmis ir pakepinkite rapsų aliejuje po 1 minutę iš abiejų pusių.
  2. Pabarstykite „Taco“ prieskoniais, kalendra ir atidėkite.
  3. Sumaišykite visus prieskonius, grietinę, majonezą, garstyčias, pridėkite druskos ir pipirų. Galite įberti daugiau „Taco“ prieskonių, jei mėgstate sodresnį skonį.
  4. Įkaitinkite „Taco“ paplotėlius pagal ant pakuotės esančius nurodymus.
  5. Užpildykite paplotėlius tarkuotu sūriu, salotomis ir prieskonių mišiniu, ant viršaus uždėkite žuvį.

Naudingas patarimas! Kadangi „Taco“ prieskonių mišinyje yra druskos, lašišos papildomai sūdyti nereikia.

Yra žuvelių, dėl kurių galite būti tikri – jos patiks vaikams. Tai „Moller‘s Junior“ omega-3 kramtomos žuvelės. Šios mažos vaisių skonio žuvelės patenkina Jūsų vaiko organizmo vitamino D poreikį.

Daugiau apie omega-3 žuveles skaitykite čia.

Nigiri suši su lašiša (4 porcijos – 45 min.)

Jums reikės:

  • 250 g lašišos;
    shutterstock_297786917
  • 800 g ryžių;
  • 100 ml ryžių acto;
  • 3 arbatinių šaukštelių cukraus;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • vasabio;
  • marinuoto imbiero;
  • sojų padažo.

Gaminimas:

  1. Išvirkite ryžius pagal ant pakuotės esančius nurodymus. Supilkite ryžių actą, druską bei cukrų ir maišykite, kol viskas ištirps. Lėtai mišinį supilkite į ryžius ir švelniai išmaišykite. Ryžiai turi būti lipnūs.
  2. Aštriu peiliu supjaustykite lašišą 2-3 mm storio griežinėliais. Užtepkite šiek tiek vasabio ant kiekvieno gabalėlio.
  3. Sušlapinkite rankas ir padėkite žuvies gabalėlį ant savo kairės rankos. Dešine ranka paimkite truputį ryžių ir suformuokite ovalo dydžio gabaliuką. Padėkite jį ant žuvies.
  4. Kairės rankos nykščiu švelniai paspauskite ryžius. Tada dešinės rankos nykščiu ir smiliumi prispauskite sušį iš šonų. Galiausiai abiem pirštais prispauskite ir tvirtai uždarykite sušį iš viršaus.

Naudingas patarimas! Nereikalaukite iš vaikų valgyti, jei jiems nepatinka. Geriau paprašykite tik paragauti. Galbūt keletą kartų paragavę kitą kartą jie suvalgys visą porciją.

Bruschetta (4 porcijos – 15 min.)

Norite nustebinti artimuosius ir ieškote dar neišbandyto užkandžio recepto? Šis nesudėtingas bruschetta receptas puikiai tinka kaip starteris ar lengvas užkandis bet kokiai progai!

Jums reikės:

  • Šviežios duonos
  • Kelių prinokusių pomidorų
  • Baziliko
  • Jūros druskos
  • Pipirų
  • 2-3 šaukštelių MÖLLER’S citrinų skonio žuvų taukų

Gaminimas:

  1. Pašalinkite pomidorų vidų
  2. Pomidorus įdėkite į dubenį ir pridėkite susmulkintų bazilikų, pagardinkite druska ir pipirais
  3. Įpilkite kelis šaukštelius MÖLLER’S citrinų skonio žuvų taukų ir lengvai išmaišykite
  4. Pjaustykite šviežią duoną ir pomidorų mišinį paskirstykite ant kiekvienos riekelės.

Skanaus!



Möller’s Omega-3 Premium
APIE PRODUKTĄ
Orkla Care
Visos teisės saugomos | Mollers 2016 ©