
„Taco“ paplotėliai su lašiša (4 porcijos - 20 min.)
Jums reikės:
- 400 g lašišos filė be odos;
- 2 šaukštų rapsų aliejaus;
- 1 arbatinio šaukštelio „Taco“ prieskonių;
- 2 šaukštų šviežios kalendros.
Prieskonių mišiniui:
- 1 puodelio liesos grietinės;
- 1 puodelio majonezo;
- 0,5 arbatinio šaukštelio garstyčių;
- 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių;
- 0,5 arbatinio šaukštelio „Taco“ prieskonių;
- 2 arbatinių šaukštelių cukraus;
- druskos ir pipirų.
Garnyrui:
- 8 vnt. „Taco“ paplotėlių;
- 50 g tarkuoto sūrio;
- įvairių salotų lapų.
Gaminimas:
- Supjaustykite lašišos filė plonomis riekelėmis ir pakepinkite rapsų aliejuje po 1 minutę iš abiejų pusių.
- Pabarstykite „Taco“ prieskoniais, kalendra ir atidėkite.
- Sumaišykite visus prieskonius, grietinę, majonezą, garstyčias, pridėkite druskos ir pipirų. Galite įberti daugiau „Taco“ prieskonių, jei mėgstate sodresnį skonį.
- Įkaitinkite „Taco“ paplotėlius pagal ant pakuotės esančius nurodymus.
- Užpildykite paplotėlius tarkuotu sūriu, salotomis ir prieskonių mišiniu, ant viršaus uždėkite žuvį.
Naudingas patarimas! Kadangi „Taco“ prieskonių mišinyje yra druskos, lašišos papildomai sūdyti nereikia.